Joram (Communicatie en Multimedia Design)

Vertel iets over jezelf:

Ik ben Joram, ben 27 jaar, kom uit Bunschoten- Spakenburg.  Ik ben een hardcore gamer, gek op dieren en heb een leuke vriendin waar ik binnenkort mee wil gaan samenwonen. Zij werkt inmiddels en ik studeer nog, maar daar wil ik wat aan gaan doen. Ik zocht daarom een stage die mij ervaring kon bijbrengen en mij misschien zelfs een beeld kon geven in welke richting ik verder wil als ik mijn huidige opleiding afgerond heb.

Hoe ben je bij EasyWebsite terechtgekomen?

Ik ben bij EasyWebsite gekomen met behulp van Studentenwerk. Hier zag ik een vacature staan voor webdesigner, hierbij stond volgens mij dat die verlopen was maar dat als ik interesse had ik altijd kon reageren. Dat laatste deed ik dus en ik kreeg snel reactie, wat zeker fijn was aangezien ik al op aardig wat vacatures gereageerd had maar bij vele niets terug kreeg.

Als afgestudeerd Interactief Vormgever gaf deze vacature mij een mogelijkheid om weer te werken aan websites, waar vooral de focus op lag op het Grafisch Lyceum. Deze richting bevalt mij wel, maar op mijn huidige opleiding ligt daar geen focus op. Ik wilde kijken of het mogelijk was om verder te gaan als webdesigner en de vacature bij Easywebsite gaf mij die optie.

Wat houden je werkzaamheden bij EasyWebsite in?

Het maken van websites in WordPress voor klanten van Easywebsite. Hierbij werk ik samen met templatemakers/tekstschrijfsters. Wanneer een klant een website wil ga ik samen met de tekstschijfster naar de wensen van de klant kijken en daarna een website maken. Hierbij let ik op de mogelijkheden van WordPress en in hoeverre de wensen van de klant toepasbaar zijn. Als de tekstschijfster en ik het eens zijn over de indeling van de website dan ga ik beginnen met het bouwen.

Hoe is de sfeer op werk?

De sfeer is gezellig en fijn. Er wordt hard gewerkt maar er is ook zat tijd voor een pretje en een goed gesprek aan de lunchtafel.

Hoe denk je dat deze stage bijdraagt aan jouw toekomst?

Deze stage heeft mij weer aan de gang geholpen met webdesign en mijn ogen geopend voor de mogelijkheden voor mij om verder te gaan met webdesign als ik dit na het afronden van mijn opleiding zou willen doen.

Ontvang je een stagevergoeding?

Ja, maar ik gaf aan dat ik deze niet wilde hebben i.v.m. persoonlijke redenen. Ik kreeg te horen dat ze het jammer vonden en dat zij mij graag een vergoeding willen geven voor het werk dat ik hier doe. Dit is een reactie die je niet vaak hoort van stagebedrijven en echt een unicum. Na lang doordrammen konden ze mij eindelijk overhalen om mij een reiskostenvergoeding te geven.

Zou je deze stage aanbevelen aan vrienden?

Ja, maar zij houden zich niet bezig met webdesign. Ik zou hem daarom aanbevelen aan mensen die verder willen met webdesign. Vooral als het een uitdaging lijkt om websites te maken in WordPress voor kleine bedrijven, waarbij je soms met beperkte middelen als tekst en afbeeldingen een website moet opleveren waar de klant super tevreden mee is. Hierbij heb je de kans voor veel klant contact, als je een klant hebt die heel nauw op de productie zit, en als je een bedrijf zoekt waar je ook PHP en Javascript kan toepassen als je daar kennis van hebt, maar waar je dit ook kan leren.