Maria (Communicatie: Media, Reclame & Design)

Vertel iets over jezelf:

Ik heb voor de opleiding communicatie gekozen omdat ik het leuk vind om creaties tot leven te brengen. Ik kan heel goed met computer omgaan en ik heb snel door hoe programma´s in elkaar zitten.

Hoe ben je bij EasyWebsite terechtgekomen?

Ik reageerde via een stagewebsite waarop ik de vacature was tegen gekomen. Deze vacature was voor een webdesign stage, voor deze werd ik afgewezen. Een week later werd ik terug gebeld voor een stageplek als tekstschrijver bij Easywebsite.

Wat houden je werkzaamheden bij EasyWebsite in?

Ik vertaal wensen van de klant naar een passend concept voor een website. Hierbij schrijf ik ook SEO teksten en zoek ik naar geschikte sfeerafbeeldingen voor op de website.

Hoe is de sfeer op werk?

Het is een heerlijke informele werkomgeving waar je gewoon jezelf kan zijn. Serieus zijn hoort er ook bij, maar we kunnen gezellig praten met elkaar.

Hoe denk je dat deze stage bijdraagt aan jouw toekomst?

Deze stage was heel erg leerzaam voor mij, de eerste week krijg je diverse workshops die jou helpen om in het bedrijf zelfstandig aan het werk te gaan. Easywebsite geeft je een grote verantwoordelijkheidsgevoel mee, je bent immers verantwoordelijk voor de website van een klant.

Ontvang je een stagevergoeding?

Ja, ik ontvang een nette stagevergoeding van 350 euro per maand. Heel veel van mijn studiegenoten krijgen minder stage vergoeding dan ik.

Zou je deze stage aanbevelen aan vrienden?

Ja zeker, ik heb in de eerste 10 weken van mijn stage al veel geleerd en je wordt niet behandelt als zomaar een ´stagiair´. Je werkt volwaardig mee.